Kísérleti projekt

Szociális Farm

Anima Egyesület

Minta modell teremtés

A kísérleti projekt témája a társadalmi vállalkozások előtt álló kihívások kezelését célzó megoldási javaslat kidolgozása és a gyakorlatban történő kipróbálása, amelynek során a partnerek meggyőződnek a javaslat működőképességéről, hatékonyságáról és tapasztalatot szereznek a megvalósításról.

Célja egy olyan mintamodell kialakítása és kipróbálása, amely a helyi mezőgazdasági termények és feldolgozott termékek értékesítésével egy könnyen átvehető, gyakorlati szemléletű mintát biztosít a szociális gazdaság szereplői számára, beleértve ebbe a körbe a közfoglalkoztatáson alapuló, önkormányzati tagságú szövetkezeteket és noprofit kft-et is.

A Szociális Farm az EU több országában bevett gazdasági forma, azonban Magyarországon még nincsenek kidolgozva jogszabályok a szociális farmokra, ismeretlen ez a jogi fogalom, ez korlátozza a kezdeményezések létrejöttét. A projekt keretében sor kerül nemzetközi szakmai, jogi és gyakorlati tevékenységek adaptációjára, valamint ezek alapján szakmai anyagok kidolgozására, jogszabály módosító indítvány elkészítésére.

social farming
"Olyan új, pozitív társadalmi funkciókkal kiegészülő mezőgazdasági modellekről beszélünk, melyek innovatív módon egészítik ki az agrárium hagyományos tevékenységeit."
szocialisfarm.hu

Kísérleti projekt összefoglaló

EREDMÉNYEK

Prototípus fejlesztés a szociális gazdaságban

Kísérleti projekt zárótanulmány

Letöltés

TANULÁSI FÁZIS

KÜLFÖLDI MINTÁK

Social Farms & Gardens

Anglia szerte működő jótékonysági, és közösségi farm és kert projekt.

Social farming

Európa szerte különböző partnerekkel együttműködő fiatalokat támogató szociális farmok üzemeltetése.

Egszerű ötlet - nagy lehetőségek

Ez a visszajelzés-alkalmazás egy olyan algoritmus alapján működik, amely segít abban, hogy a társadalmi / szociális vállalkozásokban az együttműködést és a közös célhoz való hozzájárulást mérjük - visszajelezzük és visszacsatoljuk. A szoftver kipróbálásához, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!
Megszakítás