Innovatív társadalmi vállalkozások kutatása

A GINOP projektünk zárása után is folytatjuk az AkcióKutatásunkat a Társadalmi Vállalkozásokról. Célunk a további kutatással egy átfogó kép kialakítása és a TársadalomInnovációs NagyKönyvÍrás kezdeményezése.

Különös aktualitást ad ennek a témának széteső világunkban, hogy a jövőben csak olyan vállalkozásoknak van létjogosultsága és hosszabb távú fenntarthatósága, amelyek társadalmi értéket termelnek és valós szükségleteket elégítenek ki. Nem fog működni az a vállalkozás, amely profittermelésre van optimalizálva.

A Társadalmi Vállalkozók nem az „ügyeletes hülyék”, akik a „futottak még” kategóriába tartoznak, akiket a forprofit és nonprofit világ hazug szétválasztásával „tesznek félre”.  Úgy gondoljuk, hogy csak bennük van meg a potenciál egy fenntarthatóbb világ létrehozásához.

A Társadalmi Vállalkozó fogalmát széles értelemben használjuk: mindenki valódi Társadalmi Vállalkozó, aki a saját érdekén kívül más célokat is követ.

Az alábbi kérdőív kitöltésével hozzájárulhatsz ehhez a folyamathoz és bekapcsolódhatsz az AkcióKutatásba.

Kutatásunk a társadalmi vállalkozások innovációs szerepére, illetve az általuk érzékelt társadalmi-gazdasági problémák vizsgálatára és azok megoldására irányul. A részvételi akciókutatás azt jelenti, hogy nem állunk meg a problémafeltárás és megértés szintjén, hanem közvetlenül a változtatást célozzuk meg.

Az akciókutatás egyenrangú felek részvételén alapuló folyamat, amelynek célja a társadalmi vállalkozók és a környezetük javát szolgáló tudás létrehozása. A kutatásban nincsenek nézők vagy kívülállók. Mindenki részt vesz a közös eredmény létrehozásában, egyszerre kutató és kutatott, alakító és formált, megfigyelő és önfeltáró. A résztvevők folyamatos interakcióban vannak, közös értelmezések formálják a folyamatot és együttesen részesednek a létrehozott tudásból.

Kedves Partnerünk! Kedves Érdeklődő!

Mielőtt levonnád azt a következtetést, hogy Rád nem vonatkozik az Akciókutatás, légy szíves, fusd át ezt a listát:

A továbbiakban számítunk mindazok  közreműködésére, akik

Amennyiben rezonál benned a felhívásunk és részt kívánsz venni az Akciókutatás további lépéseiben, és/vagy  szeretnél részt venni egy ingyenes Társadalmi Valóság Kutató Tréningen és/vagy tagja akarsz lenni az általunk szervezett TársadalomInnovációs Műhelynek akkor kérlek, jelentkezz az alábbi e-mai-címen: animaegyesulet@gmail.com  

Amennyiben úgy érzed, hogy nem tartozol a fenti csoportok egyikébe sem, de ismersz olyanokat, akik igen, kérlek továbbítsd nekik ezt az oldalt!

A Kérdőív kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe.